There was an error in this gadget

Saturday, 21 December 2013

ASSALAMUALAIKUM...

LAMA....lama aku tak bertapak kat sini..banyak benda yang lebih mendewasakan..mungkin..barangkali...but im still me...STILL ME!! nothing change in me..umur je kot..tak sampai sebulan lagi nak 21 dah..like what??!! 21?! omegad omegad omegad..kena kawen dah! heeeeeee :D
CHILLAX...muda lagi tak layak nak jdi bini orang..masak untuk diri sendiri pun tak termasak lagi...

well final is around the corner...pandai pandai la study wani oiiii!

DAAAA!!

Wednesday, 11 September 2013

JODOH

ASSALAMUALAIKUM...
Well im back to jengka already...haiyakkk cuti dua bulan macam dua minggu je..haha time cuti...ramaiiiii je aku dengar orang2 sebaya aku kahwin..tak kahwin pun tunang.. me?? i can't stop wondering..macam mana boleh kawen?? cepatnya sampai jodoh..ehh tak takut ke tersalah pilih..macam mana kalau nanti jumpa yg lebih baik.. but then..i realize itu kan JODOH..dan itu kan kerja Allah..kenapa aku herus mempersoalkan apa yg telah tertulis..semuanya ada dalam genggaman Allah..itu rahsia..dan aku tak layak mempersoalkannya..mungkin sebab aku rasa teramat susah mencari yang sudah tulis itu..dan pelan pelan jugak aku sedapkan hati.. 'mungkin bakal imam aku tu seorang yang baik..yg sentiasa doakan aku supaya menjaga hati..jadi Allah pun menjaga hati aku untuk dia..' maybe..well..who knows..and who knows kalau satgi aku keluar rumah buang sampah..alih alih terserempak dengan si yang tertulis...kan kan kan..and come on...im only 20 okesss..haha act..aku cakap ni sebab bukan utk aku ja..utk kengkawan yg ada fefeeling macam aku..haha ramai je kawan aku yg risau..macam aku jugak..well..sape nak jadik andalusia  kiah oiii??? dan mungkin..aku dah terlampau penat nak ada feeling bagai and then jatuh tersungkur tergolek-golek bila sedar yg diri ni tepuk sebelah kaki je..sakit tau tak!!!hahaha but its ok..at least nanti aku ada lebih story nak story kat anak cucu cicit kelak..tak de la depa boring sangat bila aku asyik cerita kisah aku dgn daddy atuk oyang depa je nanti...boleh la ramai sikit yg berlakon dalam cerita aku nanti..kan kan kan...so nothing to worry..just  be myself..urself..and smile..its free!!!!