There was an error in this gadget

Saturday, 25 February 2012

Rindu..

Ntah kenapa mood emo aku hari ni ada kat excited state...
Rindu gila kat sekolah dulu..
Tapi time dulu aku asyik kata "haiihhh bila la nak abeh sekolah ni??bosan btul"
n now i noe betapa bahagianya zaman aku sekolah dulu tau..
ingat time aku,gha,wawa,haz,bety,kin wat jhat...gelak thp tak ingat dunia...kelam kabut wat omwork yg tak sempat siap..kena marah (eh da ka??tak kot kami dak baik)... buli dak laki...well dak laki kelas aku kan lelaki melayu terakhir..hahaha 
Sumpah aku rindusemua tu..kat tempat aku sekarang tak da kawan cam ampa dah..
Yang gila2...nseb baik da haz ngan bety...
Tapi dah tak mcm dulu2 sebab masing2 busy ngan keja..
Cikgu2 kat sini  pon kebanyakkan serius jaa..tak mcm sekolah..tapi ada la cikgu2 yg still bes..
Aku harap sgt kita kawan sampai bila2 oke..
Aku tak da kawan baik yg lain selain ampa dh...
I love u my sisters....




Saturday, 18 February 2012

RUMPUT..

kita memandang langit yg tinggi
memujinya sepenuh hati
tersenyum melihat keindahannya

tapi
saat kita sedih
kita duduk diatas rumput yg menghijau
yg tidak pernah kita hiraukan
apatah lagi memujinya

rumput itu tidak pernah mencemuh kita
malah tetap menemani kita
memberi ketenangan pabila kita berduka

manusia sering gagal menilai
gemar menilai keindahan
tetapi keindahan luaran yg akan dipilih

mungkin rumput tidak seindah langit
tapi
rumput itulah yg sentiasa menemani kita
walau kita tidak pinta ditemaninya...


cobaan...

assalamualaikum w.b.t


Minggu lepas aku tak balik..waa hebatkan??haha
and the most thing that i never forget ...
hari ahad tu macam masalah timpa kat aku...
ya...seumur hidup aku itu diantara yg dasyat..
bilamana kita nak tegakkan benda betul then ditentang
tapi alhamdulillah everything getting better now..
but bila benda tu jadi..
maaf ya saya maafkan..
tapi maaf sekali lagi
saya tak boleh rapat dengan awak seperti dulu lagi..
tu ja yg aku boleh cakap..
sebab that day aku boleh nampak betapa kau tak pentingkan persahabatan antara kita..
jadi aku ambil keputusan untuk jauh kan diri...



Friday, 17 February 2012

APPRECIATING

If we do not have a moment to stop and listen to the one of the best musicians in the world playing the best music ever written 
how many other things are we missing..


kenapa ada manusia mcm ni??

MALAS NAK TULIS PNJANG ...
juz nak share sikit pasal sejenis makhluk ciptaan allah ni yang suka memutar belit segala benda..
SUBHANALLAH...
tak takut pada yg satu ka???
tu adalah fitnah and hukumnya adalah sama dgn membunuh...
tak kasihankan parents kah???
mesti mereka sedih...
tak kasihankan Rasulullah kah??
pasti sedih mempunyai umat seperti mu yg suka memecah belahkan saudara sesama islam...
sedarlah apa yg kamu buat ini salah...
tolong la terima kenyataan dan stop berfitnah!!
kamu bakal punya keluarga dan akan menjadi ketua keluarga..
mahukah kamu memiliki anak yg sifatnya buruk seperti mu??
aku juga punya banyak kekurangan tapi aku cuba untuk menjadi yg baik..
berubahlah demi masa depanmu

Monday, 6 February 2012

chenta

sahabat
hari tu kau kata kau tak akan couple..
tapi hari ni
ye memang kau kata kau tak couple
and thats true
secara zahir memang tak
but the way u and he 
bermesej all the time
when i ask..
kami bertunang secara islam
TUNANG SECARA ISLAM???
bila lelaki itu menyatakan hasrat untuk memperisterikan si gadis and that girl agree dgn syarat gadis tu waras and mampu buat keputusan sendiri..dah dikira bertunang
ya mungkin itu betul
but still the way you carry out that meaning..
aku rasa ada yg tak kena..
kau macam dah mengenepikan family kau
your parents has their right to know dear
please jangan lagi hanyut
kau seorang yang taat kpada-NYA 
lebih baik dari aku
but please jangan terlampau mengikut maksud TUNANG itu
aku bukan menyangkal atau tak mempercayai maksudnya disisi islam
tapi aku rasa tindakkan kau adlah salah
bukan maksud itu salah tapi perbuatan kau yang salah
MAAF...........tapi ia tidak menghalalkan apa-apa

happy birthday!!!!

ASSALAMUALAIKUM SUME-SUME


Berhabuk mr.belog aku kan...xpe nanti aku bersihkan oke...
Tetiba ja mai hidayah nak buat entry ni..so....
I would like to wish to all my fren yg sambut birthday bulan january lepas..
Ramai yer...to zaini(4), jihah(12), amshar n mira(14) *sweetnya share birthday, bety(19) n suliliy(25)..
Ada lagi tak ea?? setahu aku itu je kot kwn2 aku...klau yg ter'mis' tu sorry oke.... =)


to all yg diatas happy birthday oke...terima kasih sebab be my very besfren ...
i love u all...
jihah= lama xjmpa...i miss u like crazy
bety= nama ja 1 kmpp tp jrang jumpa an..tp xpa as long as u noe that i love u ckup la kan?
sue= my baby boy! u getting awesome lorh! hahaha

nah amik ni..jgn berebut oke..