There was an error in this gadget

Sunday, 27 November 2011

SEMESTER 2 ??

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME


pekabo??mudah mudahan sihat lah hendaknya yer... :D


YES aku dah ada di semester dua dah... rasa cam baru ja aku jejakkan kaki dalam dunia matrik ni...
Banyak keja yg aku kena buat...semua subjek masing2 ada ja assignment... :( dinamika pon ada huhuhu..


APA TU DINAMIKA??
ERRKK ....dinamika tu macam kelas penampilan la pendek kata nya...time kelas tu,,ampa xbole nak suka2 pakai baju ala2 rainbow gitu(colourful) n tak boleh jugak pakai baju colourless (eh bahaya!!!) hehe...Bagi perempuan baju kurung yg ampa pakai xboleh lebih dari 4 warna!! TAK MELEBIHI 4 WARNA!! bagi lelaki pulak baju ngan tie mesti kena...tie mesti kena paras pinggan...tangan xboleh lipat or selinsing(tataw la ejaan dia btul ke tak ni) huhuhu pendek kata kat dalam kelas ni selama 1 jam trasa cam 1hari ja..hahaha banyak songeh protokol sangat la....


PHYSICS
physic aku lecturer dia still sama cuma berubah sikit ja...kalau dulu cikgu zaidi jd lecturer tutor cikgu sakiman lctrer kuliah tapi sekarang dah terbalik..tu ja..cikgu sakiman pilih kelas kami sebab da x factor...dia la yg ckp..haha yg bes adalah cikgu sakiman ni dia 'special' sikit..kalau ampa selalu dengar 'senduk2 fifi' kat hotfm tuh,,aku boleh describe kan dia macam fifi tu lah..waa aku leh tengok fifi tu secara live you!! jangan jeles okeh..hehe tapi cikgu sakiman sedikit keras kot...sikit je la maybe dalam 2% kot..dulu dalam lecture dia serius sikit..tapi bila dia ajar tutor untuk kelas kami kali ni aku dapat rasakan yg kelembutan n happy go lucky dia tu makin terserlah la...tapi still kami SUKA..maybe tu lah xfactor yg dia maksudkan tu..kami tak kisah pon dia lembut...oke jerr.... :D


lecturer yang lain alhamdulillah oke...cuma 1 ja Pn.Azira..lecturer bio aku yg teramat lembut n aku syg gila kat dia dah pindah...huhuhu hilang 1 tempat untuk aku bermanja dah...sadis2....


Pasal aku nak tukar ke PDT tu insyallah aku teruskan kot hasrat tu..rasa cam tak boleh nak cekau je semua benda..so apapun keadaan aku akan pastikan aku akan pilih yg terbaik..insayallah...


tuttuttut : tolong doakan aku jadi yang terbaik oke...terimakasih :)

Thursday, 17 November 2011

APA MASALAHNYA KALAU PINK???

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME .. (XJAWAB DOSA KLO JAWAB SYG)


HAI :D seriang kanak2 ribena time aku tulis entry ni...hihihi
ni kisah pasal aku..yela dah nama pon blog aku..so mesti la kisah aku .. x sudi aku nak cerita pasal kau nyah..membazir energy mak jerr *ala2 sotong gitu* hehehe


bukan apa entry ni merupakan luahan hati dan perasaan aku...(sadis ni..meh la pujuk)
Ni kes ada lah 1 2 3 kawan aku yg selalu amat komen aku dgn warna pink aku.. actually sorang ja pengkomen tegar yg pantang tengok aku pakai warna pink..dah la tu ayat dia memang totally aku tak boleh nak accept langsung...
~ wani ni pink lagi..sakit mata (tuuutt) tengok taw..kalau wani ni adk (ttuutt) dah lama (ttuuuutt) koyak-koyakkan baju tu (hallo baju ni mak aku yg beli taw mak kau ada??-dlm hti je la)
~ wani hodohnya warna stoking wani pakai tu (janji aurat aku tertutup)
~ wani ni pink lagi xda warna lain ka?
~ (kadang2 dia gelak bila tengok aku n aku phm apa yg tersirat)


kalau ampa ada kat tempat aku mcm mana?? aku diam ja bla dia ckp camtu..bkan apa aku xmau la cari gaduh coz dia skelas ngan aku n satu aras ngan aku..kang aku jawab sekali sampai aku tak terkawal kang lagi susah kan??


bukan aku sangaja nak guna warna pink untuk semua barang aku..ibu selalu belikan baju yg sememangnya warna pink tuk aku...cmtu jgak abg2 aku...baru2 ni achik beli jam kat aku ..still warna pink..depa komen jgak..yg membuat kan aku membara sbab tu brg yg aku syg n harga dia bukannya 10hinngit yg hampa boleh komen sampai thap mcm menghina tu..klaupun 10hinggit bagi aku hampa still xda hak langsung nak menghina...
maybe sebab aku sorang ja girls dlm kluarga aku so memang aku dibesarkan dengan warna pink...yang hairan nya kawan2 rapat aku xpenah pon nak komen dengan warna pink aku eventhough depa bukanlah pminat pink...depa yang suka mengata tu kdg2 aku rasa mcm menghina ciptaan allah ja...bukannya aku gedik nak suka warna tu dah memang aku dilahirkan tuk suka warna tu...
SO JANGAN SEBUT PASAL PINK DENGAN AKU LAGI DAH SEBAB AMPA XDA HAK NAK TENTUKAN WARNA APA YANG AKU SUKA..AKU TAK SENTUH WARNA PEBRET AMPA SO JGN SENTUH MINE...


tuttuttut : garang tak??? hihihi jgn marah nanti kena jual

cuti semester .... ohoiii

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME....


DAH NAK ABEH CUTI BRU NAK UPDATE BLOG KER????
HIHIHI.....I MISS MY MR.BELOG!!


bukan aku xnak update laa...cuma memandangkan brukband aku ni dah tak terbayar jadi dengan rasminya celcom pun putuskan lah pertalian antara kami... nak dijadikan citer pulak bila papa p bayar kat kedai yg menawarkan pelbagai perkhidmatan pembayaran seperti bil,cukai and apa bagai lagi (sempat lagi aku iklan) orang kedai tu pulak lambat bayar kat celcom...dekat 4 5 hari gak r aku stress...dah malas citer sal ni...


Cuti aku ??
Dengan bangganya aku ckap yg aku buat benda2 tak berfaedah sepanjang aku berada dirumah...
antaranya :
-makan(oke tu mmg kwajiban aku oke)
-tidur yg terlebih
-memanjang menghadap tv
-tengok movie yg didownload
-facebook-ing


tu la kja aku...sampai aku tak keluar2 dari rumah..hihihi
then khamis lepas aku p sekolah ngan haz,kin n wawa.. mulanya niat nak p amik sijil LCCI ngan nak jumpa cikgu..tapi syg sijil tu januari depan baru dapat...so apa lagi jelajah sekolah cari cikgu la..jumpa cikgu dayah,bedah,norita,su lin feng,wan n sir yap...n ada lagi oh ya teacher raihan n ustazah...hihihi 
yang xbesnya ramai cikgu nak pindah g sungai petani...so nanti xboleh la nak p sekolah cari cikgu dah...huhuh mesti ramai cikgu yg kami xkenal nanti...


isnin lepas lak aku,haz ngan wawa p cs...hehe menghabiskan masa n wang ringgit..
bowling,mcD,wayang (toyol),shopping
find..gambar ni memang aku sendiri pon takut nak tengok..hihihi
ni pulak gambar kami tiga orang dalam.......sendiri mau teka oke :D
so far crite tu oke la not bad sangat n menarik jgak la tp still aku xdpat cari apa moral of story dia...hehehe macam tak da motif pon ada jgak...so sesapa yg ada moral of story dia boleh la gtaw aku oke...




tuttuttut: esok dah nak balik kmpp!! :(