There was an error in this gadget

Sunday, 25 December 2011

DECEMBERKU...

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME...


Dah lama aku tak update kan?? sapa rindu kat aku bole la trus meratap coretan aku...krig..kriggg..(bunyi cengkerik) eh?? tak da sapa??oke sekarang ampa rindu ke tak ka kena baca jugak paham??


Sebenarnya memang aku nak sangat update mr.belog aku ni..tapi aku tak da masa la...
Sementara aku bermasa ni meh aku cerita sikit cerita sadis aku oke..
Ni pasal result pspm aku..


Serius cakap result aku teruk..1 time tengok result tu aku tak rasa pepa pon..sedih,gembira,suka,benci no!!tak da pon perasaan tu semua..dalam hati aku cakap tak kisah la..aku kan nak tukaq p pdt... 
Then aku masuk kelas...time tu aku tengok satu persatu kawan aku...yg banyak bagi aku suka n duka..Time tu baru rasa sebak ni menguasai diri aku..1 jam lecture bio aku biar camtu ja..dalam hati aku patut ke aku tukar?? aku sayangkan kawan-kawan aku..
Malam tu sepatutnya ada perjumpaan brotherhood..aku tak p dengan alasan gastrik aku menyerang..memang betol pon sebab aku puasa hari tu...roommate aku semua p..tinggal aku sorang..lepas solat maghrib,aku mengaji..nak tenangkan jiwa aku yg hanya allah ja yg tau..memandangkan depan kawan2 aku tadi aku still berlagak cool..
Lepas mengaji...satu demi satu air mata aku jatuh..makin lama makin laju...wajah ibu ngan papa bermain-main depan mata..aku rasa bersalah sangat 2 dengan apa yg jadi...aku benci kat diri aku sendiri..apa aku nak jadi ngan keputusan yg macam ni??macam mana ngan cita2 aku yg aku nak sara ibu ngan papa satu hari nanti??
Aku menangis sampai tahap meraung malam tu...


TAPI alhamdulillah aku kembali oke..dalam hati ni ujian allah kat aku..allah takkan uji hambanya diluar kemampuan hambanya itu..maknanya aku kuat la kan..bayangkan orang yg dapat 4flat..agak2 depa sanggup tak kalau terima keputusan mcm aku??tak kan...alhamdulillah ya allah...kau beri aku kekuatan untuk terima ujian mu...


TERIMA KASIH KAT KAWAN2 AKU YG BANYAK BAGI AKU NASIHAT N BANYAK SUPPORT AKU N TRUS KAWAN NGAN AKU..DENGAN UJIAN NI JUGAK AKU DAPAT BEZAKAN ANTARA KAWAN SEJATI ATAU KAWAN MATI..TERIMA KASIH...

OHH ya...aku tak jadi tukar ke pdt la..hehehe aku sygkan praktikum aku..dan aku percaya yg allah dah sediakan yg terbaik untuk aku kat muka bumi yg sementara ni..insyallah.....


ALLAH BERI KITA MATAHARI..KITA BERSORAK KEGEMBIRAAN..KEMUDIAN ALLAH SEMBUNYIKAN MATAHARI DAN TURUNKAN HUJAN YG LEBAT BERSAMA-SAMA KILAT YG SAMBUNG-MENYAMBUNG..KITA MENANGIS MERONTA MAHUKAN MATAHARI..RUPA-RUPANYA ALLAH NAK BERIKAN KITA PELANGI YG SANGAT INDAH....




MMM tu ja kot..hahaha senyum sikit...aku tak suka tengok muka sadis + simpati ampa terhadap aku...aku cuma nak tengok senyuman ja..ada pahm????


tuttuttut: yg dapat 4flat congrates oke...aku dapat kondo...muahahaha

Sunday, 27 November 2011

SEMESTER 2 ??

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME


pekabo??mudah mudahan sihat lah hendaknya yer... :D


YES aku dah ada di semester dua dah... rasa cam baru ja aku jejakkan kaki dalam dunia matrik ni...
Banyak keja yg aku kena buat...semua subjek masing2 ada ja assignment... :( dinamika pon ada huhuhu..


APA TU DINAMIKA??
ERRKK ....dinamika tu macam kelas penampilan la pendek kata nya...time kelas tu,,ampa xbole nak suka2 pakai baju ala2 rainbow gitu(colourful) n tak boleh jugak pakai baju colourless (eh bahaya!!!) hehe...Bagi perempuan baju kurung yg ampa pakai xboleh lebih dari 4 warna!! TAK MELEBIHI 4 WARNA!! bagi lelaki pulak baju ngan tie mesti kena...tie mesti kena paras pinggan...tangan xboleh lipat or selinsing(tataw la ejaan dia btul ke tak ni) huhuhu pendek kata kat dalam kelas ni selama 1 jam trasa cam 1hari ja..hahaha banyak songeh protokol sangat la....


PHYSICS
physic aku lecturer dia still sama cuma berubah sikit ja...kalau dulu cikgu zaidi jd lecturer tutor cikgu sakiman lctrer kuliah tapi sekarang dah terbalik..tu ja..cikgu sakiman pilih kelas kami sebab da x factor...dia la yg ckp..haha yg bes adalah cikgu sakiman ni dia 'special' sikit..kalau ampa selalu dengar 'senduk2 fifi' kat hotfm tuh,,aku boleh describe kan dia macam fifi tu lah..waa aku leh tengok fifi tu secara live you!! jangan jeles okeh..hehe tapi cikgu sakiman sedikit keras kot...sikit je la maybe dalam 2% kot..dulu dalam lecture dia serius sikit..tapi bila dia ajar tutor untuk kelas kami kali ni aku dapat rasakan yg kelembutan n happy go lucky dia tu makin terserlah la...tapi still kami SUKA..maybe tu lah xfactor yg dia maksudkan tu..kami tak kisah pon dia lembut...oke jerr.... :D


lecturer yang lain alhamdulillah oke...cuma 1 ja Pn.Azira..lecturer bio aku yg teramat lembut n aku syg gila kat dia dah pindah...huhuhu hilang 1 tempat untuk aku bermanja dah...sadis2....


Pasal aku nak tukar ke PDT tu insyallah aku teruskan kot hasrat tu..rasa cam tak boleh nak cekau je semua benda..so apapun keadaan aku akan pastikan aku akan pilih yg terbaik..insayallah...


tuttuttut : tolong doakan aku jadi yang terbaik oke...terimakasih :)

Thursday, 17 November 2011

APA MASALAHNYA KALAU PINK???

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME .. (XJAWAB DOSA KLO JAWAB SYG)


HAI :D seriang kanak2 ribena time aku tulis entry ni...hihihi
ni kisah pasal aku..yela dah nama pon blog aku..so mesti la kisah aku .. x sudi aku nak cerita pasal kau nyah..membazir energy mak jerr *ala2 sotong gitu* hehehe


bukan apa entry ni merupakan luahan hati dan perasaan aku...(sadis ni..meh la pujuk)
Ni kes ada lah 1 2 3 kawan aku yg selalu amat komen aku dgn warna pink aku.. actually sorang ja pengkomen tegar yg pantang tengok aku pakai warna pink..dah la tu ayat dia memang totally aku tak boleh nak accept langsung...
~ wani ni pink lagi..sakit mata (tuuutt) tengok taw..kalau wani ni adk (ttuutt) dah lama (ttuuuutt) koyak-koyakkan baju tu (hallo baju ni mak aku yg beli taw mak kau ada??-dlm hti je la)
~ wani hodohnya warna stoking wani pakai tu (janji aurat aku tertutup)
~ wani ni pink lagi xda warna lain ka?
~ (kadang2 dia gelak bila tengok aku n aku phm apa yg tersirat)


kalau ampa ada kat tempat aku mcm mana?? aku diam ja bla dia ckp camtu..bkan apa aku xmau la cari gaduh coz dia skelas ngan aku n satu aras ngan aku..kang aku jawab sekali sampai aku tak terkawal kang lagi susah kan??


bukan aku sangaja nak guna warna pink untuk semua barang aku..ibu selalu belikan baju yg sememangnya warna pink tuk aku...cmtu jgak abg2 aku...baru2 ni achik beli jam kat aku ..still warna pink..depa komen jgak..yg membuat kan aku membara sbab tu brg yg aku syg n harga dia bukannya 10hinngit yg hampa boleh komen sampai thap mcm menghina tu..klaupun 10hinggit bagi aku hampa still xda hak langsung nak menghina...
maybe sebab aku sorang ja girls dlm kluarga aku so memang aku dibesarkan dengan warna pink...yang hairan nya kawan2 rapat aku xpenah pon nak komen dengan warna pink aku eventhough depa bukanlah pminat pink...depa yang suka mengata tu kdg2 aku rasa mcm menghina ciptaan allah ja...bukannya aku gedik nak suka warna tu dah memang aku dilahirkan tuk suka warna tu...
SO JANGAN SEBUT PASAL PINK DENGAN AKU LAGI DAH SEBAB AMPA XDA HAK NAK TENTUKAN WARNA APA YANG AKU SUKA..AKU TAK SENTUH WARNA PEBRET AMPA SO JGN SENTUH MINE...


tuttuttut : garang tak??? hihihi jgn marah nanti kena jual

cuti semester .... ohoiii

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME....


DAH NAK ABEH CUTI BRU NAK UPDATE BLOG KER????
HIHIHI.....I MISS MY MR.BELOG!!


bukan aku xnak update laa...cuma memandangkan brukband aku ni dah tak terbayar jadi dengan rasminya celcom pun putuskan lah pertalian antara kami... nak dijadikan citer pulak bila papa p bayar kat kedai yg menawarkan pelbagai perkhidmatan pembayaran seperti bil,cukai and apa bagai lagi (sempat lagi aku iklan) orang kedai tu pulak lambat bayar kat celcom...dekat 4 5 hari gak r aku stress...dah malas citer sal ni...


Cuti aku ??
Dengan bangganya aku ckap yg aku buat benda2 tak berfaedah sepanjang aku berada dirumah...
antaranya :
-makan(oke tu mmg kwajiban aku oke)
-tidur yg terlebih
-memanjang menghadap tv
-tengok movie yg didownload
-facebook-ing


tu la kja aku...sampai aku tak keluar2 dari rumah..hihihi
then khamis lepas aku p sekolah ngan haz,kin n wawa.. mulanya niat nak p amik sijil LCCI ngan nak jumpa cikgu..tapi syg sijil tu januari depan baru dapat...so apa lagi jelajah sekolah cari cikgu la..jumpa cikgu dayah,bedah,norita,su lin feng,wan n sir yap...n ada lagi oh ya teacher raihan n ustazah...hihihi 
yang xbesnya ramai cikgu nak pindah g sungai petani...so nanti xboleh la nak p sekolah cari cikgu dah...huhuh mesti ramai cikgu yg kami xkenal nanti...


isnin lepas lak aku,haz ngan wawa p cs...hehe menghabiskan masa n wang ringgit..
bowling,mcD,wayang (toyol),shopping
find..gambar ni memang aku sendiri pon takut nak tengok..hihihi
ni pulak gambar kami tiga orang dalam.......sendiri mau teka oke :D
so far crite tu oke la not bad sangat n menarik jgak la tp still aku xdpat cari apa moral of story dia...hehehe macam tak da motif pon ada jgak...so sesapa yg ada moral of story dia boleh la gtaw aku oke...




tuttuttut: esok dah nak balik kmpp!! :(

Saturday, 24 September 2011

TUTUP AURAT N ANTI COUPLE

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME...


apa pulak tajuk mu yg pelik bebeno nih wani oii??
OKE2....cool down...
ni kes da kempen kat kmpp...ye la memandangkan sekarang musim mengawan kan.....kihkihkih TOLONG ABAIKAN STATEMENT ITU terima kasih
sebenarnya setiap taun pon ada ja kempen tuh...
so isnin n khamis ni kena la pakai baju warna purple or pink utk pompuan n black or white utk lelaki....
kwn2 aku ckp = wani tetiap hari pon anti couple dah....
oke tu memandangkan warna asasi aku adlah pink....kuikuikui nak wat mcm mana dh memang baju aku kebanyakkannya pink kan??
tapi..bagi aku la kan of coz la semua akan pakai warna yg ditetapkan...
nak org pandang 2 3 mcm ka kat kau nyah kalo pki baju wrna lain.???
so kesimpulannya ianya xlah memberi kesan sgt.....BAGI AKULAH YERRR.......
then ada jugak aktivity sampingan yg lain n aku rasa yg lainnya seperti solat jemaah kat dataran semua2 tu akan memberi kebaikan kat kitalah yer... :D


tuttuttut : next week xleh balik..minggu lagi satu pon entah la..so kamu yg cute..tolong doakan aku supaya tabah yer...kihkihkih buat terukk bole wani nih

seminggu yg busy!!

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME...


Minggu ni aku tersangad lah bz... mau x nya smua lecturer lau bole nak wat klas 24hours!! tmbah2 puan fauziah..lctrer math...huhuhu
Tu blom masuk lagi ngan aktiviti biro aku(sukan n kbudayaan) yg tengah bz ngan perlawanan bola jaring...abeh klas terkjar2 aku salin baju trun padang....ye la nama pon urus setia..kalau lambat mcm mana kan??
Roomate aku hari tu berperang...so until now diowang xckp2 lagi...yg jd mangsa of coz aku...boring sihh duk kat lam blik...nasib baik da cik haz yg sudi study ngan aku...
Badan pon rsa xbpa nak sihat....pagi2 bangun rasa cam demam...tapi aku abaikan ja..xbole nak manjakan sgt dah....


CUTI ni pon still kja btambah2.....tutor math lctrer mintak 3chapter skli gus...hri slasa kna anta...mau pning aku ngan math....report pon xnmpak byg lagi...


OHH YAA!! aku dah wat spect baru!! kihkihkih 


:( minggu depan xbole balik....sadissssssssss
tp apakan daya aku kna la kuatkan smangat kan....
GO GO CHAIYOK!!!!!!! =)

tuttuttut: oke lah yer nak g wat kja...sementara mood rajin x cabut lari....

Saturday, 17 September 2011

kini............

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME.....


Ya Allah lamanya aku xupdate blog ni an.... Dah berhabuk dah...cian mr.blog...thanks to cik sulily sbb igtkan sahabatmu ini yg i dah lama x sntuh mr.blog i....


SORRY to say..tp mmg aku xda masa...blik hjung minggu pon bkannya lkat kat umah sgt pon...
SO dgn msa yg x brapa lama ni meh aku citer skit sal kidupana ku skrang eh...

OKE...
PELAJARAN...
huhu...agak skema...kat matrik nih lau amik pst(program satu tahun) mmg speed gla...aku sndiri pon dah ala2 mereng...nak sangat tukar ke pdt(program dua tahun) tp dah terlmbat...tunggu result pspm nanti...baru boleh tkar kot...kputusan ups(mcm mid-sem exam la) amatlah tidak membangga kan...tp aku still jgak tersenyum...(xkanlah nak meraung cam org mati ank kot..) sbab musababnya biarla diriku saja yg tahu...aku xmo nanti org kata aku cma nak cover jaaa....bila kawan tanya result aku snyum jaa...bkan malu tp tiap kali aku gtaw,aku rasakan yg aku sdang conteng muka ibu gan papa gna dakwat permanent...susah nak tanggal tu...sangat kcewa ngan bio aku...huhu camna nak jd doktor lau bio hampeh???? hukumannya sekarang time lecture bio kami kna duk dpan skli....ni lagi 1 bala yg berat utk aku tempuh....
COPPP!!! bkn aku malu oke....ACTUALLY before this bdak llaki kna dduk kat 3barisan dpan...so now golongan yg lmah kna duduk brisan dpan skali diikuti barisan llaki then brisan pompuan...the prob is.....AKU XSELESA ADA LELAKI DUK KAT BELAKANG AKU LAA!!! 
FOKUS???hilang kemana...dlm hti asyik duk fikir...
EH TDUNG AKU NAMPAK RAMBUT X??
BAJU AKU NAMPAK X KALAU BERPELUH??
NAMPAK X SHAPE BADAN AKU???
serius aku TAK SANGGUP kalo laki tgok semua tuh......
SO utk elak smua tu aku pon duduk la kat area dpan sbelah kanan dewan...slalunya cuma meko ja yg duk kat brisan kdua tu...so xla kisah sgt ...
TAPI dah aku xnmpak lak slide kat dpan ...
ADOIYAII ini bkn membantu..menjahanamkan lg adala.....
apa yg aku boleh buat is tabahkan hatimu wahai cik wanie.........


SAHABAT....
ALHAMDULILLAH...spanjang aku kat sini aku mmg xda masalah dlm persahabatan..
selain kwn2 baik aku espcially haz n sulily da kat sini,,,kawan praktikum aku adalah yg terbaik dari ladang...
SEMUANYA baik2....yg most important is depa byk mngajar aku btas2 lelaki n prempuan which is sgt pnting kpada org pompuan....
BUKAN bermaksud sblum ni aku xjaga bts2 tu...cuma aku x bgitu concern psal bnda tu sgt...BUT now aku lbih concern n very care about this....bila tgk laki yg dkat2 ngan pompuan aku rasa cam nak blasah ja sbab mamat tu langsung x hormat org pompuan............waaaa aku trasa dewasa skit dalam bab2 ni skarang...kihkihkih....(sila tepuk tangan semua!!!) =)


CINTA.... 
YEAY!!!!! aku dah da bf!!! hensem,,baik,,alim,,sweet,,romantik,,funny.... <3
OKE CHOPP!! jgn muntah lagi...ampa caya ker????
SESIAPA yg percaya sila tampo dahi laju2 punya oke....kikiki~
yg tersangkut ngan kecomelan or kehenseman tuh da la...tp juz skadar mmuji dalam hati ja la...malas aku nak feeling2 bagai ni...bukan boleh kawen pon...tp xtaw la kot2 aty ni brubah ka...
tu ceq no komen naaa......


tuttuttut...: sudah la oke...nanti lau rajin or lpas pspm nnty i update lain oke...tatatititutu....

Friday, 10 June 2011

HAI HAI HAI

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME!!

YE YE dah dua minggu blog ni tak disentuh...kasihan kan???
MINGGU lepas aku balik,,tapi tak sempat nak update (budget bzy larh tuh) hehehe....
MAW tak nya ampa bygkan lah...dah brapa blan dah kpala hotak ak ni tak berfungsi??dah bersawang dah kot!! alih-alih kena beroperasi samaximum yg mgkkin..maw tak gelong jadinya...
DENGAN tutorial lah, report lah, assignment lah, jotter lah, hadushhhh letihhh siot...

TAPI hari ni bes sebab balik2 ja nmpak kotak nokia c3 atas meja...kiki~ bes kot wehh...
FREE of charge!! thanks a lot acaq!!!

DAH la xleh nk tlis pepanjang sebab haz baru memaklumkan brita yg tak menggembirakan.....
WEH!!KITA DA KUIZ..MALAM NI LAST....


OMG tabahkanlah hati ku ini!

tuttut...tuttut... : oh ya kuis tu lbh krg mcm ujian r kat matrix nih

Saturday, 28 May 2011

KMPP IS RAWKK YO!!

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME... =)

WAHHH RINDUUU KAT MR.BELOG!
OKE memandangkan aku tersangad lah mengantuk, so suma citer akn dipendekkan...
1st day kat KMPP memang aku macam nak jerit kuat2 AKU NAK BALIKK!!!!! 
SEYES trasa asing gila kot!! bahasa pon campur2 macam rojak dah.. roomate lak 2 dari kl 1 dari klate..
SO bygkan UTARA + KL + KELANTAN bla bercakap.. tak ke haru biru jadinya...
ORENTASI plak sangad lah menyiksakn!!
1st time masuk practicum rsa macam aku ada kat pluto dah!!
SEYES! sangad lah asing...


BUT after akak fasi a.k.a KAK BAINUN cakap..
OKE akak nak korang kenalkan diri..nama pnuh,nama panggilan,asal dan perkara pelik yg korang suka buat..


MACAM-MACAM kot yg pelik! gentel telinga la,gentel benang sampai tido la,wajib minum nescafe setiap hari la,tido pakai stoking la (oke tu aku), etc..etc..
PASTU akak anun wat pulak sesi yg aku gelar JEJAK KASIH..remindkan kita pada parents kita..
SESI tu tak kira laki o pompuan suma nangis cam monyet hilang anak!!(monyet nangis ke kalo ank dia hilang???)
AND after that semua become closer!!maybe sebab we all dah kongsi masalah or apa yg terpendam kat dalam hati kan??rindu,sedih,geram semua2 lah perasaan tuh!!AHH 1st time kot aku share perasaan aku kat orang lain...dah la share kat 24 orang sekali gus!! PERHH heaven!
SO alhamdulillah aku pon dah rasa makin selesa and gumbira kat sana and hopefully kami semua boleh cooperate to achive 4flat together! INSYALLAH...


JADI kat sini aku nak simpulkan yg tak lah teruk sangad matrix nih!!bes apa!! tambah tambah lak blok hostel aku yg sangad penghujung dunia dari kuliah,lab and bilik tutorial!bes kan???=.="

Sunday, 22 May 2011

SELAMAT DATANG DUNIA BARU!!

welcome my new world
ESOK!! ya its TOMORROW!!
AKU akan start dunia baru aku....
PERASAAN????boleh dak tak tanya benda alah ni????????? sebab! aku pon tatw perasaan aku..
SEDIH excited bess gembira ... ... ...
AHH aku tataw......
APA APA pon aku dah tekad!! Aku nak belajar sungguh2!!! nak wat yg terbaik!!
MULAI esok WANNIEY SAFFUAN,, NORSYAZWANI BT SAFFUAN AKAN JADI YG LEBIH BAIK DARI HARI INI!!!!!!  




tuttut... tuttut... : u,,u!! sory oke kalo i ada wat salah! doakan i oke! luv u!! jgn muntah kat sini p toilet!!

Saturday, 21 May 2011

SELAMAT TINGGAL ='(

gambar hiasan


HMMM,,, Esok aku akan menjalani satu kehidupan baru yg asing...
PERASAAN?? sadis yg amat sangad..(seyes aku xtipu kali ni)
18 tahun kot aku tak pernah berpisah dari ibu ngan papa.. Paling lama pon 2-3 hari ja..
KALI ni setahun..memang boleh balik tapi keadaannya mesti tak sama dah..
MATRIK setahun..degree 3-4 tahun..kerja ??
DAH memang lepas ni kehidupan aku dah tak macam dulu..duk umah semua disediakan...
SAKIT demam suma ibu ada..
KALAU kat sana nanti macam mana??
AHHHH!! sumpah aku sedih... (air mata dah nak jatuh!! OHH NO!! wani tahan!! )


DAH!!so, suma barang boleh dikatakan 89.99% dah siap.. cuma ada lah sikit2 lagii..
MACAM semalam jaa aku cakap
                                      chillax..ada lagi seminggu la..
TAPI sekarang
                                     alamak!! esokkan dah nak p..huhuhu
TAK pa wanniey saffuan mesti kuadd!!!
RASA cam semua barang aku nak angkut bawak sekali...


SELAMAT TINGGAL semua... =(


tuttut...tuttut... : kan bes kalau boleh tinggal kat luar jaa..
                             nak tukar tmplate pon xsempat lagii...

Friday, 20 May 2011

SEKALI LAGI..........

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME


YE YE....SEKALI LAGI..ye sekali lagi aku naik bas kulim-baling tuh....
TAPI rasanya aku dah macam expert sikit dah hehehe...
KALI ni tunggu bas kul 10.15 pagi camtuh..bas mai kul 10.30 lebih kurang laa so tak da la aku lama sangat bertapa kat situ...
EKCELLY ni semua sebab careless aku... cop untuk perjanjian matrik tu cuma satu copy jer... depa mintak 2 kot..
SO nak tak nak aku n bety trpksa p lagi sekali......
KAT sekolah kena pulak sesi kaunseling dengan berbagai cikgu termasuk dengan real kaunselor...
TAPI aku appreciate sangad atas semua nasihat2 cikgu2 tuh... TERIMA KASIH CIKGU!!
LEPAS semua selesai aku pon SEKALI LAGI jadi penumpang bas tuh bersama sama budak sekolah yg ada antaranya sangat lah menyengalkan!!! 


BALIK tu pulak terus siap2 nak p seberang jaya beli seluar and beberapa keperluan lainnya lagii..
PASTU ke nibong tebal jenguk maktam yg baru lepas operation ..kak yani n kak lina pon ada..xlupa kucing2 depa xspesyelly kucing parsi yg sombonk tuh.. =.="
YANG BES p jumpa MINMIN!! hehe
juz fokus muka minmin ja yg lain tolong abaikan
OWW..OWW...on the way p nibong tebal tuh ada lori ais terbalik..tapi driver dia xda apa2 kot..

oooooo....yaaa... sekarang dah tengah start kemas2 barang dah....tsskk...tsskk...camna lah kat sana nanti kan??sadis sangad nak tinggal umah...hukhukhuk!! so dengan itu suara mr.belog pon aku dah tukar...nak kasi naik semangad sikit...header??oke x??esok lau sempat nak cari tmplate lak nak kasi mr.belog jadi encem sikit..sebelom ditinggalkan.. :(

tuttut...tuttut... : to uowlss doakan aku tabah menjalani hidup baru okeh??hehehe

Tuesday, 17 May 2011

EHSAN'S MEMORY??

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME =)


Ehsan's memory?? Benda alah apa pulak cik wanniey oiii???? Sabaq sat leh dak??Nak story r nii...


TODAY pagi-pagi (ekcelly tgh hari doe =.=") aku dah terpacak kat bas station..MMMM...ye ye..pengangkutan awam tu dah jadi kenderaan utama aku sekarang nih...dan seperti biasa hampir sejam baru dengar bunyik enjin bas tuh..=.=" SENGALL!! Jerit aku dalam hati...bosan dah aku tunggu bas nih..selalu camni..


EKCELLY aku nak pi kuala ketil..Aku ngan bety nak pi cop surat perjanjian matrik tuh...Sampai k.ketil aku merempit ngan bety pi sekolah than terus tangkap gambar(passport)...Kat sekolah sempat gak la jumpa beberapa orang cikgu and ucap SELAMAT HARI GURU CIKGU!!!!!^^ LOVE U!!!



Pastu laju2 pi umah cik jihah nak p restoran ehsan...Kami (AKU,BETY,GHA,KIN,HAZ N WAWA) dah plan nak jumpa kat sana..Ye la wawa dah nak pi shah alam, gha kelantan...So,nanti mesti dah susah nak jumpa..

GANG GILA2 KAMI


haz,!!!,wawa,gha,bety
kikin..bety..!!!
gha,!!!,bety


HAAA...berikut adalah serba sikit gambar kami....
BALIK tuh cik gha vroom...vroom.. hantar i balik umah ditemani cik baiti....
UNTUK seketika merasa lah jugak macam mana rasanya ada driver...hukhukhuk ^^
BTW...thanks gha sebab sudi belanja n ngantor den ni pulang..hehehe

tuttut...tuttut... : ekcelly dari semalam dah nak tulis entry nih tapi pakcik celcom wat prob lak.. almaklumlah bodband xbayo lagik... n to all myfren upthere...i lurve u all very much!!

Saturday, 14 May 2011

LU LANGSI LU MATI

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME


FINALLY bole pon update...dari semalam kot guwa dah gedik2 guling2 nak update mr.belog alih2 xleh plak...
OKE....back to da tjuk kat atas tuh...Ekcelly guwa nak cer sket pasal guwa ngan kwn2 guwa (CIK HAZ,CIK WAWA N ADIKNYA CIK IPAH) p cs A.K.A centre square p joli2 gelak2 guling2 (oke part guling2 tuh abaikan oke) kat sana.....men boling,shopping,makan(WAJIB),tgok wayg....benda yg memang dah wajib tuk kami dah.....
taraaaaaaaaaaaaa!!!!
EH!!!awat muka lu berubah???haaaa lu jeles guwa p tengok cita nih hari 1st kluar panggung ea?????RELAX der...meh guwa cita sama lu,,,
OKE...cita ni mengisahkan sowang gangster siam iaitu TUMULAK(sam) yg dihantar ke Malaysia untuk membunuh gangster2 yg da kat sini..So, dalam misi dia tuh mcm2 benda lawak siot yg jadi..
-
-
-
-
-
-
THE END
pe kes????lu xpuas aty kat mana habaq maih...lau lu nak taw sjibik2 cer ni lu p r tengok sendiri...5hinngit je ar der kalau hari biasa kat cs tuh...xkan bajet siot...
HAAA ni plak gambar guwa ngan kengkawan guwa...CHEKIDOUT!!


with cik haz
with cik wawa
with cik ipah
HMMM kuar ni 1stly nk hangout ngan cik wawa sbb dia dah nak p uitm shah alam..pastu ingat nak p beli barang2 nak p matrix nanti..alih2 tak da benda yg kami beli pon....letih...


BALIK tuh papa ngan ibu amik aku terus p seberang jaya beli beg..seluar n macam2 benda alah lagi......on the way tu guwa tengok langit cantek siot....tengok ni







PELIK DAK??? pelik an???guwa xbuat any photoshop pon...gambar ni jadi cam ni sebab keta tengah berjalan...

KEPADA UOWWLLLSS tjuk entry n kata ganti nama GUWA tuh ilham dari movie KONGSI yg best siot sebab SAM nampak begitu cute...

KEPADA CIK WAWA papai dear i'll miss u...walaupun tipis misi hg tuk dapatkan artis kat uitm nanti tapi KOT2 la TERdapat kan jangan lupa aku oke.......sebab apapun aku tetap lagi cute dari artis tuh...(jgn muntah kat sini,,p toilet)

KEPADA CIK HAZ hopefully harapan kita untuk NUR KASIH akn tercapai....hehehe

KEPADA CIK SULILY N CIK BAITI N CIK KIKIN N CIK GHA hati ini amatlah suka kalau kita dapat hang out together meder......


tuttut...tuttut... : kalau ampa asa natebeghuk apa yg aku tulih ni..xda pekdah langsung..tolong abaikan o jerit ja kat sebelah...comment???ntah pa jadi tah kat comment aku nii..nanti aku cari pengganti ye...papai =)















Tuesday, 10 May 2011

TOINK..TOINK... KUKUCIWA.....

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME...


First of ollss aku nak gtaw yg aku berjaya tido kat umah along walaupon xselena (bukan selena gomez oke) mna pun sebab daniel tido amat la buas kalah harimau si binatang buas.....
OKE..Dah... kita masuk pada tajuk entry aku sikit yoo...KUKUCIWA dalam bahasa jepun bermaksud wanniey si budak comei... seyes aku tipu..hukhukhuk 
Bahasa melayu a.k.a bhsa aku KUKUCIWA bermaksud aku kecewa..=.="
MACAM NIHH....semalam aku p test moto...huhuhu
Sampai giliran aku,aku pon tunggu la budak tuh turun dari moto sebab nak rompak moto dia..
So masa dia turun tuh dia ada bagitau cikgu yg duk ajar kami cikgu, moto ni timing dia tinggi..Tp cikgu tu wt derkk jaa
TIMING TINGGI??? Apa tuh???? Penah la aku dengar timing tuh tapi kat keta jaa...Aku ni selalu bawak scoot-scoot aku jaa mana laa aku nak taw timing2,mingming,ah ming nihhh..
ISH...budak ni slap kot..xda pepa lah... aku pon try nak sjukkan hati nih...
Cam besa kena wat b2 dulu A.K.A titi,brek n sume2 tuh r..
Bla incik JPJ tuh angkat no 2 aku pon dengan gaya mutu ala2 sweet abis start laa moto...
START2,,,,walaupun aku cuma pulas minyak sikittt ja tapi bunyik dia seyes kuat macam aku pulas sampai habis...suma org kat situ pon terpana akan kecantikkan aku...
Something wrong....iskkk oke kot... aku dah xsedap hati..
Masuk gear 1 TOINK TOINK terlompat sikit moto tuh....masuk gear dua...dah macam nak jln je moto tuh..
ISSHHH awt moto ni plik sangad??
Tapi aku abaikan jer....aku pon start r nak naik titi.....
MAK AIII.....awt laju sangat????awt plik sangad????awt ....??? awt???
Aku hilang kawalan n terjatuh r moto tuh dari titi.......
SO resultnya bahagian 2 aku gagal n bahagian 3 (jln raya) lulus......
MALU....terasa cam da cop GAGAL!! je kat dahi aku.. =.="
LEPAS habis test tuh aku pon p la kantin nak hilangkan dahaga n rasa kuciwa...
Terjumpa ngan budak yg gtaw cikgu tadi moto tuh timing tnggi..kebetulan budak tuh kwn skola rendah baiti..
SO,,aku ngan baiti pon tanya lah
Wehhh tadi hang kata moto tu timing tinggi ka???
Haaa...awt???
Timing tinggi tu mcm mna???
Timing tinggi tu moto tu macam jalan sendiri jaa...
Haaaa??????????(seyes aku xpaham)
Masa kat titi tu aku biaq dia jalan sendiri jaa...
OOOO.... :o ya ka????patut laa aku rasa laju semacam jaaa...time jalan raya td pon laju ja walaupun gear 2...ciss dasar moto puaka..
LEBIH menyakitkan bila uncle agent cakap...
TEST sekali lagi 24 naa....
24?????????matrik 23...24???tak bole!!!xkan kena tunggu smpai taun dpan?????huhuhuhu nseb22


MASA on the way balik pulak ibu call...
Kena balik naik bas..sendirian dari kuala ketil ke pdg serai...
Bas tu sangad la tenat n menakutkan huhuhu.....dah la ramai budak skola yg sdikit kurang diajar kat lam tuh...dah macam aku naik bas skola plak...adoyaiii ngan ngantuk lagii..
SAMPAI2 umah aku cerr dari A smpi Z kat ibu ngan papa....
PAPA ckp : mmmm xpa dah dpt moto tu camtu nak wat cam na???naseb laa...lgpon nanti msuk mtrik bukannya bole bawak moto pon....
PERHH lega sikit....
Aku pon positifkan lah diri ni sat...
Mungkin allah xbagi aku dpt lesen lagi sebab nanti lau dapat mybe aku jadi minah rempit kot...
Xpon jadi minah posman
Xpon jadi tukang antaq pizza..
Xpon accident....
Walaupun alasan2 xlogik siot tapi oke laa untuk aku jadi positif n aku dah xkisah sah lulus ke x....janji kita ENJOY!!!
this is misz minmin...
MALAM lak balik sg.bakap jumpa misz minmin...main ngan dia...hehe dah memang x kuciwa dah...


HEHEHE... esok nak hang out ngan cik haz,cik wawa,cik baiti(xkompem g).....nak enjoy sebab nanti xjmpa wawa dahhh...ye laa orang nak p uitm dahh....tsskkk tsskkkk :'(


tuttut...tuttut... : barang sesiapa yg pikir aku ada2kan alasan...mmm sukatimu lahh yg alaminya bukan ampa tapi aku....

Sunday, 8 May 2011

OMG!!!!

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME...


OKE...1st of oll aku nak tanya ampa sume sihat???hehehe saja2 je nak gedix2 sket hihi..
WAAHHH aku kenyang siot...makan nasi 2 pnggan kot..hehe
Ekcelly hari ni along belanja kami sume makan sempena hari ibu...
SO..dah jadi lumrah la kan makanan yang peling sedap kat dunia ni adlah makanan PERCUMA ye dak??? (x??sukati ko laa labu..)
 TAPI da satu benda yg sedikit xbes......mmmm camni..esok aku kena p blajar moto sebab lusa(selasa) dah nak test...tempat yg aku belajar tuh kat baling and agent yg aku amik tu kat k.ketil...so,sejak aku pindah pdg serai nih susah la sikit nak ulang alik sana...Ingat nak mintak jasa baek along n kak nora antar aku balik memandangkan depa duk kat k.ketil,,,TAPI,,,,hampeh...along xnak hantar sebab dia cakap lusa nak kena mai lagi...ukhukhuk papa pon cakap klo tido umah along dia xpayah nak hantar dah selasa nih..
MASALAHNYA...aku...aku memang brmasalah nak tido umah orang termasuk la abang sendiri.....rasanya  last aku tido umah orang (makcik aku) pon tiga tahun lepas...tu pon jenuh nak lelapkan mata nih...
Bukan aku xnak try tapi lusa kan dah nak test moto..aku takut jugak nanti kalau dah xboleh nak tido nanti p sana mengantuk...xka boleh menjejaskan aku....huhuhuhu seyes aku takut walaupon ampa mesti kata
 eleh minah ni..poyo r..suka sangat r susahkan orang..takat nak p test moto ja apa da hal...


TAPI bagi aku ni bukan benda kecik atau main2...ampa x tkut sudah r..aku takut..so,what???
INSYALLAH aku akan try tido umah along kot...tengok laa bangun pagi esok aty aku kata pa...
SEDIH sangad nak kena tinggal katil aku walaupon semalaman jer.... =.=" ngada kan???


tuttut...tuttut... : ampa ampa yg baca entry nih plis oke plis doakan aku supaya aku lulus test nanti!! tengss....(perasan x ayt yg aku gna tuk entry ni sdikit skema kan????)

Saturday, 7 May 2011

JAPAN VS KOREA

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME


Hollaa....Ekcelly xda apa yg penting pon...
Sebenarnya aku dilanda penyakit keboringan tahap xingat tadi..
So,tengah2 online ada orang tuh post nama dalam korea...
Wahh...terus teringat kat JANG GEUN SUK 
So nak tau jugak ah nama aku camna an??
Jawab la beberapa soklan n resultnya
 HYUN-JAE - WIDOM,RESPECT


Pastu tengok kat situ ada pulak nama dalam bahasa jepun...
hapa lagi terus laa jwab lagi beberapa soalan n...
REIKA - LOVELY FLOWER
Wahhhh yg ini sedikit xleh blah derrr...
Selamat mencuba...hihihi


tuttut...tuttut... : ekcelly aku tgh sedikit berduka sekarang... =.="

I LUV U IBU!!!!!!

Memandangkan hari ibu sudah menjelma so memang jadi lumrah r kebanyakkan blogger pon nak cita benda yg sama termasuk la aku....hihihi bole???(xbole??ada aku kisah??)hehehe....
ni ibu aku(yg tdung merah glap tu oke)
Tu ibu aku gmbar selepas photoshop...hehehehe kasi cunn sket nk bg org tengok..(tp ibu aku mmg cun oke) aku syang gilerrrrrr kat ibu taw nape????sebab ibu aku ni macam2 keje dia buad...nak taw keja pa???jum,,checkidaout...

KAUNSELOR
Oke...aku cuma ada 3org abg...tu pon umo kami brbeza agk jauh...so,,aku lbih rapat ngan ibu sebab ibu stu2nya wanita lam fmily aku selain diri aku sendiri..so,,apa saja prob hal perempuan ka, rumah tangga ka, kawan ka, ... ka, ... ka pokoknya suma2 laaa semuanya aku refer kat ibu...dari hal yg xtream penting sampai yg paling x penting semua kena roger2 kat ibu...hehehe so kalau benda yg aku roger tu agak tak baik o sedikit xsesuai ibu akan adakan sesi kaunseling kat aku berjam-jam lamanya...

POLIS PERONDA a.k.a WONDER WOMEN
(tolong jangan bayangkan yg ibu aku pakai baju ketat cam real wonder women oke??)
Oke ni nk story zmn dulu2 sket...hehehe dulu papa aku pnah la keja bwak lori treler(ak xrti eja..hihihi) so balik pon lwat...kdg2 xbalik terus..time tu pulak aku kecik lagi...abg2 aku pulak owg kata tgh darah muda...ska p lepak sana sini... so ibu pon selalu la jadi polis peronda tapi polis peronda yg naek basikal...hehehe pkul 2-3 pagi p laa keliling taman cari abg aku yg sulung n num 2...aku pulak ngan abg aku yg num 3 dah diulik mimpi kemana hala dah...lam setengah jam tuh bawak la balik abg2 aku tuh...mula2 janji xmo balik lewat dah tpi esok ibu kena jugak jadi polis peronda lagi...tapi alhamdulillah..berkat ibu jadi polis peronda tuuh abg2 aku dah jadi bapak budak yang baik dah sekarang....

NURSE
Time sakit memang kompem mak ampa yg tlong rawatkan an???? Camtu lah jgak ibu aku..Kalau demam,,malam2 mesti ibu tak tido jaga kami..okeh...nak cerr skit..mata aku kan rabun??mata aku jadi camni sebab satu xcident...so mata kiri aku injured..sebab tu la aku rabun...time baru jadi tuh memang masalah sebab aku selalu muntah2..asal makan ja muntah..asal muntah ja makan..so,time tu ibu laa rawat aku bawa aku p sana sini jumpa specialist...kalo x maybe aku dah buta sebelah mata dah sekarang..

CHEF
MMMM....bab masak ibu punya masakan..perhhh heaven!!HAHA...ni suma sebab aku memang dilahirkan tak boleh nak mkn makanan pedas...(bukan saja gedik2 xnak makan oke...tapi MEMANG XBOLEH!!) Nak dijadikan crita lak,,ibu ni memang masak p la apapun tetap xkan pedas...so,aku cuma bole makan sambal ke apa ja masakan yang 'pedas' kalau ibu masak...kalau kat kedai jgn harap la aku nak makan sambal belacan dia kalau tak da satu jug air kat atas meja..huhu kasihan kan??? Jadi sesiapa yg makn pedas tuh ampa akan kata masakan ibu aku xda power tp aku tetap kata masakan dia yg terbaekk oke..

Ekcelly banyak lagi kerja2 yg ibu buad cuma jari aku yg runcing ni dah lenguh nak menaip..apa2 pon aku tetap nak gtaw ampa yg semua ibu kat muka bumi ni adalah yg terbaik..So,sesapa yang still ada ibu cam aku ni tolong laa hargai...semua benda kat lam dunia ni bole ada pengganti tapi lau parents kita cari la kat mana pon kalau dah ALLAH amik depa dah sampai pneghujung dunia pon xkan ada penggantinya lagi dah..Sebelom aku bersyarah lagi panjang aku nak ucapkan selamat hari bunda sedunia!!!








Oke kat atas nih da la lagu2 tuk ibu....jum kita dgaq jum..


tuttut...tuttut... : aku xbeli adiah pon kat ibu thun nih...=.='



Friday, 6 May 2011

MASA DEPAN.....

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME........ =)

Sebelum apa2 aku nak tanya nih masa depan o masa hadapan ea???????mmm...maklum la kan i baru barleg london you....(tolong abaikan)

OKE....kita berbalik pada topik asal ya uowls...
Memandangkan hari ni result upu dah keluar sekali gus kebanyakkan dari ampa mesti dah plan masa depan kan?????
Xpaham??????ish ish ish...hang mai planet mana ni?????
OKE...Senang cerrr.....macam aku..
Aku dah decide nak masuk matrik....nak blajar rajin2 sampai tahap xingat ye la sangad....dapat result oke nanti nak sambung ijazah......amacam???
Ampa camna??? Dah pikir??? Belom??? Hang kawen je lar senang... OKE??
HAHA....Apa apa pun pilih laa yg terbaik...
Sesapa yg dapt upu tuh congrates yo!!!
N sesapa yg xdpt cam aku nih...hukhukhuk....nevermind...rezki ada dimana mana...juz chillax oke??

tuttut...tuttut... : baru aku perasan yang byk kot quetion mark kat entry kali ni kan??(questionmark lagi...huhuhu)

Thursday, 5 May 2011

BOLE???

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME...

HEHEHE...amacm oke dakk??? (oke mendanya hg ni wanee oii??)
Ish laa...sudah gaharu cendana pula,sudah tahu wat wat tanya boleh taboh kang pula....
Xkan xnampak apa2 perbezaan kat mr.belog aku kot...x nampak ke dia lagi hensem tuh...cian dia nanti dia majuk x kasi aku update koott....
Ni suma atas komen besprend aku lah CIK HAZWANI r..
Dia cakap mr.belog aku yang dulu agak memedihkan mata sebab maybe warna hitam...
So,aku pon dengan comelnya jelajah la sana sini nak cari template.... n TAADAAAAA!!!! seperti yg ampa lihat laa an...
HEHEHE....lepas ni ada la pulak yg nak kata aku ni cam bebudak...so, aku jawab siap2 la ea...
Biaq laa dah memang aku ni budak budak muda rumaja lagik...so what???


tuttut...tuttut...: sebarang komen bole la komen o jerit je kat sebelah....

AKU LEMPAR DUIT SANA SINI....

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME......

LEMPAR??? Dimana? Dimana? Ku harus mencari.. Cinta yg pasti...


 
ehhh tetiba lak lagu tu msuk lam kepala....hahaha OKE!! dahh...ckup2 la merepek....
back to da title... 
Hari ni pagi2 lagi (pg la sgadd) ibu dah gtau 
    "Adik petang satgi kita p tgok matrik tuh" 
    "Nak wat pa??" ak dgn poyo nya
    "Nanti bolehla brangan sket..."
    "Oooo...oke"
pndekkan citer ptg tuh papa pon bawak la kami p matrik tuh....
MAK AII!!!!! (sdikit terkesima)
Bole tahan besar gak r kawasan tuh.. kurus la aku camni...huhuhu cian lemak2 aku....
HEHEHE...
lepas p mlawat kawasan tuh...ibu ajak p tengok2 barang yg nak beli untuk bawak p sana nanti...
so..lokasi pilihan seperti biasa ialah JUSCO BANDAR PERDA..
port ni mmg jadi pilihan kalau nak carik kasut...sebab kat sini leh tahan byk gak kdi ksut nya...
Naik kematu kaki aku tawaf satu kwsan tuh....xkan tawaf ja kot kan...HEHEHEHE
So muncul lah sport shoe 1, flat shoe 1, pyjama 1, beg, ..., ..., ..., suma rm500(sikit ja??)bole laa ckp hang kaya xcam aku...
Balik2 tuh seperti biasa sedikit rasa bersalah mula muncul kat hati aku...
  "hang ni wani asik bagi habis duit ibu n papa ja"
  "kalau hg still nak men2 kat sana hang memang mangkuk tingkat la"
Stat plak aty aku ni membebel...
Ye,,aku janji nak wat yg terbaek nty jgn risau oke...pomis22..
Ampa...lau aku nk jadi enjinier oke dak??? bukan hape tadi sepnjang jalan papa bleter pasal jalan yg lobang2..so,, kalau aku jadi enjinier leh laa aku buadd jln lain yg lagi elok ye dak??? Kesian kat keta dah la udah veteren...dong dang dong dang  (?????abaikan) dy masuk lobang..papa kata lagi ptut laaa bengkel kat mlysia ni laku sangad........jalan cam apa g...huhuhu
THE END....

TUTTUT...TUTTUT... : sapa agak2 boring leh la tampo dahi sekarang....yee,,,,kuat lagi... ye ye lagi2..