There was an error in this gadget

Sunday, 25 December 2011

DECEMBERKU...

ASSALAMUALAIKUM SUME SUME...


Dah lama aku tak update kan?? sapa rindu kat aku bole la trus meratap coretan aku...krig..kriggg..(bunyi cengkerik) eh?? tak da sapa??oke sekarang ampa rindu ke tak ka kena baca jugak paham??


Sebenarnya memang aku nak sangat update mr.belog aku ni..tapi aku tak da masa la...
Sementara aku bermasa ni meh aku cerita sikit cerita sadis aku oke..
Ni pasal result pspm aku..


Serius cakap result aku teruk..1 time tengok result tu aku tak rasa pepa pon..sedih,gembira,suka,benci no!!tak da pon perasaan tu semua..dalam hati aku cakap tak kisah la..aku kan nak tukaq p pdt... 
Then aku masuk kelas...time tu aku tengok satu persatu kawan aku...yg banyak bagi aku suka n duka..Time tu baru rasa sebak ni menguasai diri aku..1 jam lecture bio aku biar camtu ja..dalam hati aku patut ke aku tukar?? aku sayangkan kawan-kawan aku..
Malam tu sepatutnya ada perjumpaan brotherhood..aku tak p dengan alasan gastrik aku menyerang..memang betol pon sebab aku puasa hari tu...roommate aku semua p..tinggal aku sorang..lepas solat maghrib,aku mengaji..nak tenangkan jiwa aku yg hanya allah ja yg tau..memandangkan depan kawan2 aku tadi aku still berlagak cool..
Lepas mengaji...satu demi satu air mata aku jatuh..makin lama makin laju...wajah ibu ngan papa bermain-main depan mata..aku rasa bersalah sangat 2 dengan apa yg jadi...aku benci kat diri aku sendiri..apa aku nak jadi ngan keputusan yg macam ni??macam mana ngan cita2 aku yg aku nak sara ibu ngan papa satu hari nanti??
Aku menangis sampai tahap meraung malam tu...


TAPI alhamdulillah aku kembali oke..dalam hati ni ujian allah kat aku..allah takkan uji hambanya diluar kemampuan hambanya itu..maknanya aku kuat la kan..bayangkan orang yg dapat 4flat..agak2 depa sanggup tak kalau terima keputusan mcm aku??tak kan...alhamdulillah ya allah...kau beri aku kekuatan untuk terima ujian mu...


TERIMA KASIH KAT KAWAN2 AKU YG BANYAK BAGI AKU NASIHAT N BANYAK SUPPORT AKU N TRUS KAWAN NGAN AKU..DENGAN UJIAN NI JUGAK AKU DAPAT BEZAKAN ANTARA KAWAN SEJATI ATAU KAWAN MATI..TERIMA KASIH...

OHH ya...aku tak jadi tukar ke pdt la..hehehe aku sygkan praktikum aku..dan aku percaya yg allah dah sediakan yg terbaik untuk aku kat muka bumi yg sementara ni..insyallah.....


ALLAH BERI KITA MATAHARI..KITA BERSORAK KEGEMBIRAAN..KEMUDIAN ALLAH SEMBUNYIKAN MATAHARI DAN TURUNKAN HUJAN YG LEBAT BERSAMA-SAMA KILAT YG SAMBUNG-MENYAMBUNG..KITA MENANGIS MERONTA MAHUKAN MATAHARI..RUPA-RUPANYA ALLAH NAK BERIKAN KITA PELANGI YG SANGAT INDAH....




MMM tu ja kot..hahaha senyum sikit...aku tak suka tengok muka sadis + simpati ampa terhadap aku...aku cuma nak tengok senyuman ja..ada pahm????


tuttuttut: yg dapat 4flat congrates oke...aku dapat kondo...muahahaha